BİLGİ TOPLUMUNA GEÇİŞ İÇİN BATILILAŞMA (MODERNLEŞME) HAREKETLİLİĞİ SÜRECİNDE eÖĞRENME ve UDEEEWANA

WESTERNIZATION (MODERNIZITON) MOBILITY FOR TRANSITION TO INFORMATION SOCIETY THE IMPORTANCE OF eLEARNING AND UDEEEWANA

BİLGİ TOPLUMUNA GEÇİŞ İÇİN BATILILAŞMA (MODERNLEŞME) HAREKETLİLİĞİ SÜRECİNDE eÖĞRENME ve UDEEEWANA

 
Author : Uğur DEMİRAY    
Type :
Printing Year : 7
Number : 22
Page : 1-16
DOI Number: :
Cite : Uğur DEMİRAY , (7). BİLGİ TOPLUMUNA GEÇİŞ İÇİN BATILILAŞMA (MODERNLEŞME) HAREKETLİLİĞİ SÜRECİNDE eÖĞRENME ve UDEEEWANA. International Journal Of Eurasia Social Sciences, 22, p. 1-16. Doi: .
    


Summary
Teknoloji alanındaki baş döndürücü değişim, günümüzde her zamankinden daha çok dikkat çekmektedir. Bu gelişimle doğrultusunda, içinde bulunduğumuz yüzyılda eğitim kurumları, öğrenciler, akademisyenler, siyaset yapıcıları ve uzaktan eğitim paydaşları geçmiştekinden çok farklılık göstermektedir. Bu durum, eğitimde ve özellikle uzaktan eğitim alanında bir taraftan yeni ve karmaşık soruları doğururken bir taraftan da yeni fırsatları karşımıza çıkarmaktadır. Bu bağlamda sunum; dünya genelinde uzaktan eğitimde uzmanlaşmış kişiler tarafından sürdürülen uzaktan eğitim uygulamalarını, sivil toplum kuruluşlarına altyapı olabilecek yaklaşımlar açısından incelemenin yansıra, günümüzdeki ve gelecekteki politikaların uygulanma eğilimlerini konu edinmektedir. Sunum ayrıca günümüzde uzaktan eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşlarının batılılaşma ve küreselleşme sürecini yakalamadaki işlevine odaklanmakta ve yeni bir uzaktan eğitim sivil toplum kuruluşu olarak yapılandırılan UDEEEWANA oluşumunun ilgili ülkeler açısından etkisini irdelemektedir.

Keywords
Batılılaşma, hareketlilik, bilgi toplumu, eÖğrenme, UDEEEWANA, Anadolu Üniversitesi, Türkiye

Abstract
As a result of improvements in computer and communication technologies, there has been a remarkable increase in new approaches, methods and techniques aiming to achieve more effective and efficient educational experiences. As today’s digital era highly requires limitless, rapid flow in sharing and obtaining the information, new ways of education generally provide opportunities like ‘education without time and place limitations’ Rapidly developments are gaining more attention on our planet and our daily life than ever before. We have newer and more complex questions as well as greater challenges and vast new opportunities. Today’s institutions, policy makers, scholars and students of traditional and distance education in higher education are different than the organizations and people in the 20th Century. This paper aims to review and discuss the approaches lead by worldwide experts who specialize in distance education. DE experts are share their findings and analysis of the current trends and implications for present and future policies. Moreover, these experts practice to catch the mobility of westernization and globalization through an efficient way for distance education in the world. This presentation is divided into three main structural sections according to the eLearning importance and being a functional UDEEEWANA creation: Westernization Mobility, for Information Society and Transition to Information Society

Keywords
Westernization, mobility, information society, eLearning, UDEEEWANA, Anadolu University, Turkey.