ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU: ENDÜSTRİYEL MODELİ

ROBOTIC PROCESS AUTOMATION: INDUSTRIAL MODEL

ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU: ENDÜSTRİYEL MODELİ

 
Author : BEKİR TAVAS    
Type :
Printing Year :
Number :
Page :
DOI Number: :
Cite : BEKİR TAVAS , (). ROBOTİK SÜREÇ OTOMASYONU: ENDÜSTRİYEL MODELİ. International Journal Of Eurasia Social Sciences, , p. . Doi: .
    


Summary
We are living the fourth industrial revolution, an era where we find enormous opportunities, but also many doubts because the world of work is changing, we are increasingly finding more robots doing operational and manual work. While many people believe automation will replace human work in the future, a McKinsey study estimates that by 2030, investment in technology could create up to 50 million jobs worldwide. In fact, automation contributes to improving the productivity of both employees and companies. The analysis clarifies that while opportunities will come, automation will cause a considerable number of workers to be displaced and may exacerbate the employment gap between skilled and unskilled workers.

Keywords
Keywords: Robotic Process Automation (RPA) , Automation, Industrial Process.

Abstract
Dördüncü sanayi devrimini yaşıyoruz, muazzam fırsatlar bulduğumuz bir çağ, ama aynı zamanda birçok şüphe de var çünkü iş dünyası değişiyor, her seferinde operasyonel ve manuel işler yapan daha fazla robot buluyoruz. ek çok insan, otomasyonun gelecekte insan işinin yerini alacağına inanırken, bir McKinsey araştırması, teknolojiye yapılan yatırımın 2030 yılına kadar dünya çapında 50 milyona kadar iş yaratabileceğini tahmin ediyor. Aslında otomasyon, hem çalışanların hem de şirketlerin üretkenliğini artırmaya katkıda bulunur. Analiz, fırsatlar gelmekle birlikte, otomasyonun önemli sayıda işçinin yerinden edilmesine neden olacağını ve vasıflı ve vasıfsız işçiler arasındaki istihdam farkını artırabileceğini açıklığa kavuşturuyor..

Keywords
Anahtar Kelimeler: Robotik Süreç Otomasyonu (RPA), Otomasyon, Endüstri Süreci.